Street workout

Street workout sai alkunsa Yhdysvalloissa hieman yli 20 vuotta sitten. Lajissa tehdään kehonpainoharjoittelua ulkotiloissa kuten puistoissa. Street Workoutiin kuuluu olennaisesti sopeutuminen ympäristöön sekä luovuus – esimerkiksi leuanvedosta on kehitetty kymmeniä erilaisia variaatioita. Street Workout on saanut vaikutteita mm. telinevoimistelusta ja parkourista. Ilmiö levisi internetin kautta ympäri maailman ja 2011-vuodesta alkaen World Street Workout & Calisthenics Federation (WSWCF) on järjestänyt vuosittaisia MM-kilpailuja. Lisäksi etenkin Itä-Euroopassa ja Yhdysvalloissa järjestetään paikallisia pienempiä kilpailuja.

Street Workoutille ominaisia liikkeitä ovat muun muassa leuanveto, dippipunnerrus, käsilläseisonta, palomiespunnerrus, etu- ja takavaaka, nojavaaka sekä ihmislippu. Liikkeistä on loputon määrä erilaisia variaatioita ja lisäksi niitä voi tehdä mitä erilaisimmissa paikoissa – vain mielikuvitus on rajana.

Maailmalla Street Workout on lisännyt suosiotaan hurjaa vauhtia ja lajilla on Suomessakin arviolta jopa satoja harrastajia. On mielenkiintoista nähdä, miten laji etenee maailmalla ja Suomessa tulevina vuosina. (http://www.suomenstreetworkout.com/)

Tiistai
Street workout
8.1. –23.4.
klo  18:00 –19:00 Liikuntamylly

Liikkeistä on loputon määrä erilaisia variaatioita ja lisäksi niitä voi tehdä mitä erilaisimmissa paikoissa – vain mielikuvitus on rajana

Yhteistyössä Barstarzz Finland
Tunti pidetään Liikuntamyllyn telinesalissa