Yläkouluikäiset ovat tyytyväisiä FunAction -harrasteliikuntaan. Toimintaa laajennetaan Länsi-Helsingin alueelle nuorten toiveiden mukaan.

 

FunAction -toiminta kysyi Itä-Helsingissä liikuntaa harrastavilta nuorilta mielipidettä minkälaista toimintaa tulisi järjestää Länsi-Helsingissä, koska nuoret ovat oman ympäristönsä asiantuntijoita. FunAction –toiminnassa nuoria otetaan mukaan suunnitteluun ja ideointiin. ”FunActionin laajentuminen Länsi-Helsingin alueelle on mahtava juttu! Lännen nuorten ei tarvitse jatkossa tulla pitkiä matkoja julkisilla kulkuneuvoilla tullakseen yhdelle tai useammalle tunnille. Kynnys tunnille osallistumiseen pienenee ja yhä useampi nuori saadaan liikkeelle.” Tyttö 17 v.

 

Länsi-Helsingissä asiaa kysyttiin Ruuti – toiminnan avulla. Lisätiedot Ruuti – toiminnasta löytyy tästä!

 

FunAction -toiminnan laadusta ja laajentumisesta kysyttiin nuorilta mielipidettä kyselylomakkeella. Kyselyssä oli kymmenen kohtaa, jotka koostuivat nykyisestä toiminnasta, laajentumisesta, markkinoinnista sekä toiminnan tulevaisuudesta. Tulosten perusteella Länsi-Helsinkiin päätettiin järjestää samantapaista toimintaa kuin Itä-Helsingissä on järjestetty nuorille jo vuosien ajan Itä-Helsingissä.

 

Nuorten toiveiden johdosta toiminnan lisäksi tullaan rakentamaan internet-sivu, jonka avulla nuoret voivat toivoa ja ideoida itselleen sopivaa ja mielekästä liikuntaa. Nuorten toiveet ja ideat tulee järjestämään liikuntavirasto yhteistyössä nuorisoasiankeskuksen, liikuntaseurojen ja muiden eri tahojen kanssa. Toimenpiteiden avulla tullaan yhdistämään kaveriporukoita ja yksittäisiä nuoria liikunnallisen aktiviteetin ympärille.

 

Kyselyssä kerättiin myös palautetta jo olemassa olevasta toiminnasta. ”FunAction on tarjonnut minulle pitkäaikaisen harrastuksen ohella elämyksiä, joita en todennäköisesti olisi muuten koskaan kokenut. FunAction -tunnit olivat viikon kohokohtia, joita ei voinut jättää väliin. Toiminnan kautta oli helppo saada myös uusia ystäviä ja tunneilla oli aina hyvä tunnelma.” Nykyään apuohjaajana toimiva tyttö 19v.

 

Lue koko raportti tästä!
Jos haluat olla mukana vaikuttamassa nuorten harrasteliikuntaan, ota yhteyttä!
lauri.immonen@hel.fi
040-1779887

 

Lauri I.