Vuosi 2015

 

Vuonna 2015 FunAction –toiminnassa liikkui runsaasti yläkouluikäisiä nuoria. Käyntikertoja kertyi 20 000. Käyntikertoja oli 15 275 vuonna 2014. Keväällä ohjattuja vapaa-ajan liikuntatunteja järjestettiin 47 tuntia viikossa ja syksyllä 52 viikossa. Viikoittaiset FunAction –tunnit koostuivat nuorien suosikkilajeista kuten eri tanssilajeista, kiipeilystä, pallopeleistä ja kuntosaliharjoittelusta.

 

FunAction -toiminnan omia tapahtumia järjestettiin edelleen vuonna 2015. Erilaiset ja erikokoiset liikuntapäivät koululaisille saavuttivat paljon kävijöitä. Esimerkiksi elokuussa 2015 jo perinteiset KickOff –tapahtumat yläkouluille keräsivät huimat 1860 oppilasta ja opettajaa liikkumaan Liikuntamyllyyn.  Osallistujia KickOff –tapahtumissa oli yhdeksästä eri yläkoulusta. Lisätietoa KickOff -tapahtumista

 

FunAction –toiminnan yhteistyökoulujen liikunnanopettajat ovat yhdessä suunnitelleet ja edelleen kehittäneet Liikuntapolkutoimintaa. Liikuntapolun tavoitteena on tarjota oppilaille mahdollisuus tutustua FunAction -liikuntalajeihin sekä lajeihin, joita ei ole mahdollista järjestää koulujen liikuntatunneilla. Liikunnanopettajat ovat keränneet ideoita suoraan oppilailtaan. Liikuntapolkun ansiosta oppilaille on järjestetty kiipeilyä, kuntosaliharjoittelua, nyrkkeilyä sekä hip hop tanssitunteja. Vuonna 2015 liikuntapolun demotunneille osallistui 1296 oppilasta.

 

Käyntikerrat_2009_2015

 

FunAction -liikuntaneuvonta toimintaa on kehitetty entisestään ja tällä hetkellä opetusviraston koulukuraattorien ja kouluterveystoimen kanssa suunnitellaan palveluketjumallia, joka mahdollistaa liikkumattomien ja muiden syrjäytymisvaarassa olevien nuorten ohjaamisen liikuntaneuvonnan kautta löytämään arkiaktiivisuutta, iloa ja virkistystä. Nuoria ohjautuu FunAction liikuntaneuvontaan koulujen kautta, omatoimisesti sekä vanhempien toimesta. Lisätiedot liikuntaneuvonnasta

 

FunAction -kesätoiminta järjestettiin kokonaisuudessaan ulkona kesällä 2015. Kesäpelailuja järjestettiin Aurinkolahden uimarannalla ja Kannelmäen urheilupuistossa. Muiden tahojen järjestämissä tapahtumissa oltiin mukana järjestämässä liikuntaa mm. Annantalon kesäparkissa. Tapahtumien ja pelailujen lisäksi järjestettiin melontaa, kalliokiipeilyä sekä erilaisia lajikokeiluja. FunAction -kesätoiminta keräsi 1033 käyntiä kesällä 2015. Katso kesä 2015 videokooste tästä!

 

FunAction- toiminnan periaatteena on alusta asti ollut nuorten osallistaminen. Nuorista koottu Funarit-ryhmä on ollut mukana suunnittelemassa ja kehittämässä toimintaa sekä toimivat omissa kouluissaan ja tapahtumissa toiminnan markkinoijina sekä vertaistukena. Tunneilla liikkuvien nuorten kanssa liikunnanohjaajat käyvät koko ajan vuoropuhelua heidän liikuntatoiveisiinsa liittyvistä asioista. Markkinoinnissa käytetään nuorten suosimia sosiaalisen median kanavia perinteisten tiedotteiden ja mainosten rinnalla.

 

FunAction- harrasteliikunnan tavoitteena on tarjota matalan kynnyksen liikuntamahdollisuus kaikille nuorille tuottamaan iloa ja virkistystä eri liikuntalajien ja ystävien seurassa ilman kilpaurheilullisia tavoitteita. Liikunta on monipuolista ja hauskaa ammattitaitoisen liikunnanohjaajan tai seurojen lajiohjaajien johdolla. Vuonna 2014 toiminta vakiintui liikuntaviraston vakinaiseksi toiminnaksi. Vuoden 2014 aikana toimintaa laajennettiin Itä-Helsingistä Maunulaan ja Jakomäkeen. Vuonna 2015 laajentuminen jatkui Malminkartanoon sekä Kannelmäkeen.

 

FunAction – liikuntaryhmät ovat edelleen avoimia, joihin nuoret voivat osallistua oman aikataulunsa ja kiinnostuksensa mukaan. Vuonna 2014 jatkui FunAction -starttiryhmä entistä matalamman kynnyksen ryhmänä, jonka tavoitteena on tarjota sellaisille nuorille liikuntaelämyksiä, joilla ei ollut liikuntaharrastuksia ja joilla liikkumattomuus oli terveysriski. Vuonna 2015 toimintaan osallistui 25 nuorta kokeillen viikoittain eri liikuntalajeja. Lisätietoja startti-ryhmästä

 

FunAction -toiminnan tärkeimpinä yhteistyökumppaneina ovat olleet
Opetusvirasto
Nuorisoasiainkeskus
HNMKY – Yökoris
Pantterit
FC Kontu
SSV
Helsinki Martial Art Center
Operaatio Pulssi
Voimisteluseura Helsinki
Tanssikeskus Footlight

 

Lauri I.
valvomo_funaction