Helsingin kaupungin liikuntaviraston lapsille ja nuorille tarjoama matalan kynnyksen liikuntatarjonta kasvatti suosiotaan reippaasti vuonna 2016.

 

Alakouluikäisille suunnatussa EasySport-toiminnassa oli vuonna 2016 yhteensä 60581 käyntikertaa, kun vuonna 2015 käyntikertoja oli yhteensä 56 924. EasySportin tarjonnassa on kausittain yli sata maksutonta liikuntakurssia, ja maksullisetkin kurssit kustantavat ainoastaan 25 euroa/kausi. EasySport-toimintaa järjestetään iltapäivisin koulujen tiloissa tai koulujen lähellä olevissa liikuntapaikoissa. EasySport-liikuntaryhmissä liikutaan monipuolisesti lasten toiveiden mukaan liikuntataitoja kehittäen. Kyselyjen ja käytännön kokemuksen kautta onkin osoittautunut, että yksikään laji ei juuri suosiossa nouse muita korkeammalle, vaan monipuolinen ja vaihteleva liikunnallinen peuhaaminen on lapsien mielestä kaikkein kivointa EasySport-tunneilla.

 

Yläkoululaisten FunAction-toiminnassa oli vuoden 2016 aikana yhteensä 25160 käyntikertaa, kun vuonna 2015 vastaava luku oli 20000. Käyntikertojen kasvua selittää osaltaan FunAction-toiminnan laajentuminen Länsi-Helsinkiin vuoden 2016 aikana. Kuluvan vuoden aikana toimintaa on tarkoitus entisestään lisätä läntisessä Helsingissä. FunActionin lukuisille liikuntatunneille ei tarvitse ilmoittautua ennakkoon. Toimintaan ostetaan 20 euroa maksava FunAction-liikuntakortti, ja kortilla voi osallistua vaikka kaikille FunActionin liikuntatunneille. Vuonna 2016 suosituimpia FunActionin lajeja olivat pallopelit, kiipeily, kuntosali ja kahvakuulailu. Normaalin viikoittaisen liikuntatarjonnan lisäksi FunAction tarjoaa nuorille myös yksilöllistä liikuntaneuvontaa, vuosittaisia hauskoja liikunnallisia retkiä esimerkiksi seikkailu- sekä trampoliinipuistoihin ja kesäisin muun muassa ulko- ja seikkailuliikuntaa, kuten kalliokiipeilyä ja melontaa.

 

Sekä EasySport- että FunAction-liikuntatunteja järjestetään yhteistyössä helsinkiläisten liikuntaseurojen ja -järjestöjen kanssa.

 

Lisätiedot:
Alakouluikäisten EasySport
Tytti Soini, liikunnansuunnittelija
tytti.soini@hel.fi
puh. 040 162 1154

 

Yläkouluikäisten FunAction
Lauri Immonen, lasten ja nuorten liikunnanohjaaja
lauri.immonen@hel.fi
puh. 040 177 9887

Jenna Harainen, lähiöliikuttaja
jenna.harainen@hel.fi
Puh. 050 362 7017

 

Juuso Hämäläinen
Tiedottaja Helsingin kaupungin liikuntavirasto / hallintopalvelut, markkinointi ja viestintä
juuso.hamalainen@hel.fi
Puh. 040 657 3303

Tule ja tutustu http://www.hel.fi/

Liikuntavirasto facebook, twitter, YouTube ja Instagram