Keilaus

Keilailu on pallopeli, jossa pyrkimyksenä on palloa rataa pitkin vierittämällä kaataa puisia, muovipäällysteisiä keiloja. Suosituin keilailumuoto on amerikkalaisperäinen versio, jossa keiloja on kymmenen kappaletta ja ne sijaitsevat 60 jalan (18,3 metrin) mittaisen keilaradan päässä, symmetrisessä kolmiossa keilapöydällä.

Kullakin pelaajalla on kaksi heittoyritystä kaataa keilapatteri keilapallolla. Tarkoitus on oikeakätisellä keilaajalla osua hieman kärkikeilan oikealle puolelle niin sanottuun taskuun, jonka muodostavat keilat yksi ja kolme. Vasenkätisellä vastaavat keilat ovat yksi ja kaksi. Mikäli ensimmäisellä yrityksellä pelaaja kaataa kaikki kymmenen keilaa, hän tekee kaadon.

Mikäli keiloja jää pystyyn ensimmäisen heiton jälkeen, keilaaja saa toisen heittovuoron, paikkoheiton. Jos keilaaja onnistuu poistamaan keilapöydälle jääneet keilat, hän tekee paikon. Jättö eli missi tapahtuu, mikäli keilaaja ei kahdella heittovuorollaan saa poistettua kaikkia kymmentä keilaa keilapöydältä. Maksimipistemäärä kymmenen keilan keilailussa on 300 pistettä, joka voidaan saavuttaa heittämällä 12 kaatoa yhteen sarjaan.

Tiistai

Torstai
Keilaus
17.1. –25.4.
klo  16:00 –17:00 Talin keilahalli

Tule kokeilemaan, kaatuuko keilat? Ohjaaja paikalla opastamassa keilauksen tekniikkaa ja pistelaskua.

Yhteistyössä Grankulla Bowlare

Lisätietoja:

Reija Lundén

050 597 5119

 

 


Perjantai
Keilaus
11.1. –26.4.
klo  16:00 –17:00 Tapanilan urheilukeskus

Tule kokeilemaan, kaatuuko keilat? Ohjaaja paikalla opastamassa keilauksen tekniikkaa ja pistelaskua.

Yhteistyössä Grankulla Bowlare

HUOM! Tuntia ei 19.4.